6.1.2013

Riistakäristys

Nuorisoruokien jälkeen palattiin taas normaaliin arkiruokaan eli eikun pakastinta penkomaan. Löytyi sopiva hirvenlihapala(veljeltä saatu), joka yöksi jääkaappiin hitaasti sulamaan. Aamulla se oli vielä sen verran kohmeista, että oli helppo leikata ohuenohuiksi lastuiksi.

hirvenlihaa
voita (reilusti, koska hirvenliha oli hyvin vähärasvaista)
sipulia
kokonaisia pippureita (mauste-, musta-, valkopipp.)
suolaa
soijakastiketta
vettä
hiukan maissijauhoa vesitilkkaan sekoitettuna
(jotkut laittavat herkkusieniä, kermaa tai smetanaa, mutta tähän versioon en niitä laittanut)

Ruskistin lihalastut pienissä erissä hyvin voissa paistinpannulla ja samoin kuullotin sipulit voissa. Siirsin ne mausteiden ja soijakastikkeen kanssa kattilaan ja tilkka vettä päälle.
Annoin kiehua kannen alla hiljalleen kunnes lihat olivat kypsiä. Lopuksi lisäsin maissisuurusteen( kun ei ollut tummaa suurustetta, niin olin siksi laittanut soijakastikkeen väriä antamaan). Pieni kiehautus ja makujen tarkistus ja käristys oli valmista melko pienellä vaivannäöllä!!

Käristyksen kanssa sopii hyvin perunamuusi ja lisukkeeksi ehdottomasti puolukkasurvosta (minulla oli puolukka-karpalosurvosta). Etikkasäilykkeet sopivat myös erinomaisesti, maustekurkut etikkapunajuuret-totesin, että mustaherukkahyytelökin oli hyvää riistan seuralaisena.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti