18.1.2013

Kääretorttua ja vehnäskakkua

Ulkona -28, joten ei oikein viitsis lähtee potkurillakaan ajelemaan eikä oikein muutenkaan ulos, joten oikein sopiva leivontapäivä. Inspiraatio riitti vain ihan yksinkertaisiin ja helppoihin "tekeleisiin"!

Kääretorttu

4         munaa
8 rkl    sokeria    
3 rkl    perunajauhoa
2rkl     vehnäjauhoa
2 tl       leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu!
Paista 225 asteessa  n. 8 min. leivinpaperoidulla uunipellillä.

Täytteeksi laitoin vatkattua vispikermaa ja vadelma-mustaherukkahyytelöä.



 


Vehnäskakku:

Tästä olen joskus jo kirjoittanut ja kuvankin laittanut-resepti vain oli jäänyt pois!
Tässä se tulee! Nopea ja helppo!

6 dl      vehnäjauhoja
2 tl       leivinjauhetta
2 dl      sokeria
2 rkl     kardemummaa
1 dl      rusinoita
1 dl      kookoshiutaleita
100 gr  sulatettua voita
3 dl      kermamaitoa
2 kpl    kananmunia

Pinnalle:
mantelilastuja, kookoshiutaleita, vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi..
Vatkaa kevyesti kermamaito ja munat sekaisin ja lisää seokseen.

Minä laitoin ensin puolet taikinasta ja lisäsin väliin hiukan appelsiinimarmeladia(sattui olemaan kaapissa, mutta rusinoita ei ollut!).Päälle loppu taikina ja päälimmäiseksi mantelilastut, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri.

Paista 175 asteisen uunin alatasolla n.50-60 min. Jos tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla. (Ei tummunut tämän enempää, joten ei tarvinnut peittää!)





1 kommentti:

  1. Tuloksellinen pakkaspäivä!
    Näillä pärjännee yli viikonlopun vaikka tulisi joukko ystäviä kyläilemään

    VastaaPoista