Tänään sain kahdesta katiskastani kaikkiaan viisi haukea, joista pari oli pienehköjä, mutta muut ihan mukavan kokoisia. Minulla oli jääkaapissa vielä eilen saadun hauen fileet, joten olin jo vähällä laskea nämä tämänpäiväiset takaisin uimaan, kunnes muistui mieleen uunissa haudutettu sardiini.
En ole koskaan tehnyt sitä hauesta-useimmiten muikuista tai säristä.
Hauduttamisaikaa lyhentääkseni fileoin kalat ruodottomiksi ja nahattomiksi. Muikut ja säret voi käyttää ihan ruotoineen, mutta silloin on paistoaika toki pitempi.
n.1 kg kalaa
1 kpl suuri sipuli
1 dl rypsiöljyä (riittää vajaakin desi!)
3 rkl etikkaa(viinietikkaa)
1 dl ketsuppia
3 tl suolaa
1-2 tl sitruunapippuria
laakerinlehteä, tillisilppua
Valmista öljystä, ketsupista, etikasta ja mausteista kastike. Lado laakean uunivuuan pohjalle kerros kalaa ja pilko päälle sipulia, lisää tillisilppua ja muutama laakerinlehden pala.
Lado tällä tavoin kaikki kalat sipulin kanssa kerroksittain ja lopuksi kaada kastike päälle.
Vuoka uuniin 150° pariksi tunniksi. Aluksi ilman peittoa, mutta jos tummuu liikaa laita folio peitoksi.
Jos teet ruodollisesta kalasta, haudutusaika voi olla kaksin-kolminkertainen. Silloin on kuitenkin haudutettava niin kauan, että ruotokin on pehmentynyt.
On hyvää lämpimänä tai kylmänä keitetyn perunan kanssa tai vaikka ruisleivän päällä.
Minulla on tässä lähes kaksinkertainen annos! Pakastan osan pienemmissä erissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti