26.5.2013

Raparperi-Kookospiirakka

Päiväkahvivieraita tulossa! Mitähän tarjoais, kun pari viikkoa sitten leivotut tuli syödyksi silloisissa juhlissa?
Naapuri toi raparperejä, että jospa niistä jotain...?

Ohje on Pirkan Vadelma-kookospiirakka, mutta käyhän siihen, mitä laittaa ja sattuu olemaan.

Taikina:

75 gr                         voita
2                               kananmunaa
1½ dl                        sokeria
2½ dl                        vehnäjauhoa
1½ tl                         leivinjauhetta
1 tl                            vaniljasokeria
1 dl                           maitoa tai kermaa


Sulata rasva ja jäähdytä. Vispaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sula rasva, vehnäjauhoseos ja maito(laitoin kermamaitoa).
Vältä liikaa sekoittamista, ettei sitkisty.

Kaada seos voideltuun n.30 cm Ø vuokaan.
Pinnalle: reilu kerros raparperipaloja, joiden päälle ripautin fariinisokeri ja hiukan perunajauhoa(kahta viimemainittua ei ole ohjeessa) Keväisistä raparpereistä tulee nestettä melkoisesti, siksi perunajauho ja sokerin lisäsin, koska raparperit suhteellisen kirpeitä.

Pinnalle:
50 gr                        voita
1 pss (100gr)            kookoshiutaleita
3/4 dl                       sokeria (ohjeessa vai ½ dl, koska oli tehty vadelmista)
1 rkl                         vehnäjauhoa

Sulata rasva ja lisää kuivat aineet. Ripottele muruseos raparperipalojen päälle.

Paista 175° n.45 min. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos alkaa tummua liikaa.

Valmis piirakka. Lisukkeena voit tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä. Vispattu kermakin käy.


Raparperit päälle


Kookosmuruseos lisätty ja piirakka valmis uuniin laitettavaksi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti