Naapuri toi raparperejä, että jospa niistä jotain...?
Ohje on Pirkan Vadelma-kookospiirakka, mutta käyhän siihen, mitä laittaa ja sattuu olemaan.
Taikina:
75 gr voita
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa
Sulata rasva ja jäähdytä. Vispaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sula rasva, vehnäjauhoseos ja maito(laitoin kermamaitoa).
Vältä liikaa sekoittamista, ettei sitkisty.
Kaada seos voideltuun n.30 cm Ø vuokaan.
Pinnalle: reilu kerros raparperipaloja, joiden päälle ripautin fariinisokeri ja hiukan perunajauhoa(kahta viimemainittua ei ole ohjeessa) Keväisistä raparpereistä tulee nestettä melkoisesti, siksi perunajauho ja sokerin lisäsin, koska raparperit suhteellisen kirpeitä.
Pinnalle:
50 gr voita
1 pss (100gr) kookoshiutaleita
3/4 dl sokeria (ohjeessa vai ½ dl, koska oli tehty vadelmista)
1 rkl vehnäjauhoa
Sulata rasva ja lisää kuivat aineet. Ripottele muruseos raparperipalojen päälle.
Paista 175° n.45 min. Peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos alkaa tummua liikaa.
Valmis piirakka. Lisukkeena voit tarjota vaniljakastiketta tai jäätelöä. Vispattu kermakin käy. |
Raparperit päälle |
Kookosmuruseos lisätty ja piirakka valmis uuniin laitettavaksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti