5.7.2013

Lefkas 15.-22-6-2013; kukkia, hedelmäpuita, puita yms.

Mielestäni loma uudessa kohteessa on aina kiva aloittaa infolla eli tervetulotilaisuudella, vaikka kokeneet matkailijat tuota monesti niin väheksyvätkin. Ja jos edellisestä käynnistä kohteessa on kulunut jo pitempi aika, se on paikallaan silloinkin. Siellä kuulee aina viimeisimmät tärkeät asiat, voi helposti varata retket ja saa hyviä vinkkejä kaikkeen. Ja ennen kaikkea pitää rohkeasti vaan kysellä kaikesta. Minulla oli nyt tämä oppaan rooli tietenkin ihan erityisestä syystä tarkkailun alla!!!

Tervetulotilaisuudesta se alkoi nytkin!

Minua aina kiinnostaa kukat ja kasvit, mutta jos olisin halunnut lähteä tutustumaan villiin kasvillisuuteen(hortaan), se olis vaatinut enemmän aikaa ja asiantuntevan oppaan mukaan.
Joten tyydyin kuvailemaan kulkiessani kukkia, puita, hedelmiä-mitä tielle osui.
Kaunistahan siellä oli vielä näin alkukesästä, kun aurinko ei ole ehtinyt kärventää paikkoja ruskeaksi. Ja toki sikäläiset laittavat paljon kukkia yms.ruukkuihin, joita kastellaan läpi kesän, kuten mekin teemme.

Seuraavassa kukkia ja koristepensaita kuvattuna katujen varsilla, hotellien puutarhoissa yms.paikoissa.

Pasuunakukka

Hortensiaa oli paljon isoina pensaina

Jasmiini(luulisin??)


Ruusut ovat suosikkejani! Hotelli Orionin puutarhassa.

Bougainvilleaa näkee joka puolella.
Oleanterin varjossa.
Halusin tulla kuvatuksi tuon Oleanterin alla ihan erityisestä syystä!! Minulle on kerrottu, että pikkutyttönä kotonani oli ollut huonekasvina ko.kukka, joka oli sitten saatu komeasti kukkimaankin. Enkös minä ollut taitellut siitä oksat ja vienyt tädilleni ja sanonut, että tein sinulle vastan!!! Nyt aikuisena olen voinut kuvitella tätini tuntemuksia erittäin hyvin!

Minä olen erityisen kiinnostunut yrttien kasvattamisesta. Pitäisi vaan olla paremmat tilat sisällä siihen hommaan, että vois jo aikaisin keväällä laittaa kasvamaan muutakin kuin basilikan ja persiljan.


Tässäkin oli tavernan kaiteella sulassa sovussa pelargonioita, petunioita, samettiruusuja ja yrttejä; basilikaa, timjamia. Taisin siitä napsaista vähän ruokaani, kun viereisessä pöydässä istuimme.


Tällaisia yrttiruukkuja minäkin haluaisin!

Kuvailin noita kukkia niin kuvaan lennähti aivan uusi lajike!

Tätä oli paljon-en tiedä nimeä?

Olisko vanha eucalyptuspuu??
Faneromenin luostarin pihaa;  munkkien kukkaistutuksia.
Tässä oli lähes sisäkkäin appelsiini-ja sitruunapuu-saattaa näkyä molempia!
Kaunis talon sisäänkäynti

Viinirypäleet-vielä raakileita.
Araucaria-puu illan tummetessa.

Kyselin tässä matkan aikana ihmisiltä, miten ovat viihtyneet Lefkaksella, ovatko käyneet aiemmin ja mitä lapsiperheet tykkäsivät paikasta? Kaikki tykkäsivät paikasta, moni sanoi, että aikoo tulla uudelleen. Sitten tapasin sisarukset, jotka olivat viidettä kertaa ja nytkin kahden viikon lomalla. Lapsiperheillä oli myös vain hyvää sanottavaa eli oli löytynyt tarpeeksi aktiviteetteja eri-ikäisille lapsille.
Ja todella hyvin ystävällisiä olivat kaikki tapaamani lefkaslaiset ja palvelu hyvää, ei liian "tuputtavaa eikä päällekäypää".

Pieni hauska kuriositeetti liittyen tavernoiden tuoleihin!! Eräs kookas(pitkä)suomalaismies ihmetteli tavernoiden perinteisiä  tuoleja, että onko niiden tarkoitus saada asiakas nopeasti ruokailemaan ja ulos?? Tuolit ovat mielestäni kauniita, mutta ehkä niitä ei ole suunniteltu yli 190-senttiselle miehelle??

Tässä näitä kauniin sinisiä tavernan tuoleja
Vastapainoksi Cafe Pyxidan pehmein kukkatyynyin varustetut sohvat ja tuolit!


Hieman erilaista juhannusaattoa Cafe Pyxidassa!


Olisko nyt jo kyllästymiseen asti tästä aiheesta? Mutta lukijahan saa itse päättää lukeeko vai ei ja mitä lukee??

KALO TAKSIDI eli hyvää matkaa!

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista matkakuvausta, jonka jaksaa hyvin lukea kokonaan.

  VastaaPoista
 2. Juu on tuossa yhessä kuvassa eucalyptuspuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun joku kommentoi tai oikaisee! Enemmänkin sais tulla oikaisuja ja omakohtaisia mielipiteitä/tietoja asioista! Virheitä varmasti on! Ja hyvä, että jotkut jaksavat lukea, vaikka nämä eivät niin kummoista uutta tietoa annakaan!

   Poista