1.7.2013

Lefkas 15.-22.6.2013: meriristeily

Minä, joka tulen "merisairaaksi"jo veneessä sisävesillä, uskaltauduin kuitenkin lähtemään meriristeilylle, koska se ei suuntautunut avomerelle. Pysyteltiin turvallisesti Lefkaksen ja Kreikan mantereen välissä kierrellen saaristoa..
Suuntasin siis aamulla kohti satamassa odottavaa Ionian Star laivaa.

Kuva otettu meriristeilyn pysähdyksellä, ei satamassa.
Satamassa soin pienen hetken näiden saarien varmasti tunnetuimmalle persoonalle, koko maailman tuntemalle laivanvarustaja Aristoteles Onassikselle. En olisi uskonut hänestä kertovaa dokumenttia taannoin telkasta katsoessani, että tulisin vielä kävelemään hänen Scorpios-saarensa maaperällä ja jopa nappaamaan muutamia kiviä sieltä muistoksi. Tosin hänhän on jo edesmennyt ja saarikin on vuokrattu ikiajoiksi venäläiselle miljardöörille, joka näyttää ryhtyneen saaren kunnostuspuuhiin.

Täällä hän katselee merelle Nidrin satamassa
Matka alkakoon...
Ensimmäinen pysähdys, Meganissin saaren kupeella, Papanikolin luola.
Oppaamme, Joanna ja Suvi kurkistelevat kapteenin hytistä

Karua saaren rantaa
Kaunista ja tyyntä saarten välissä

Seuraavaksi rantauduimme Meganissin saaren satamaan ja kiipesimme ylös Spartohorin kylään.

Kylään pääsi joko portaita, kävelytietä tai ajotietä..
Valitsimme kävelytien.
Korkeuksista avautui hienot näkymät

Tässä vaiheessa alkoi jo nälkäkin kurnia vatsanpohjassa, etenkin kun tiesimme, että seuraava pysähdys Gerakaksen autiorannalla tarkoitti laivan miehistön ja oppaiden valmistamaa herkullista lounasta; grillattuja souvlakivartaita, horiatikisalaattia ja tsatsikia leivän kera.

Joanna ja Suvi salaatin teossa n.100 nälkäiselle risteilijälle.

Takaisin tullessa seilasimme Scorpios-saaren rantoja, mutta niin hyvin nuo Onassiksen rakennuttamat lukuisat rakennukset maastoutuvat saaren puuston taakse, ettei juuri kattoja enempää näkynyt. Siellä kerrottiin kuitenkin olevan oma taverna, kappeli, omat huvilat Onassiksen molemmille lapsille, vierasmajoja, upea rakennus Onassiksen ja Jaqueline Kennedyn häitä varten, henkilökunnan rakennukset, tenniskenttä, oma vedenpuhdistamo, ym. ym.

Scorpios-saarta ja joitakin rakennuksia
Laituri huvijahteja varten Scorpioksen rannalla
Lopuksi vielä rantauduimme hiukan sivummalle Scorpioksen rannalle, missä oli mahdollisuus uida.
Minä tyydyin kävelemään rantahiekassa ajatellen astelevani Maria Callaksen, Jacqueline Kennedyn, Christina tai Aristoteles Onassiksen jalanjäljissä!
R.I.P. Aristoteles Onassis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti