4.7.2013

Raastepiirakka

Jonkin mainoksen mukana tuli seuraava ohje, joka kuulosti kesäisen kevyeltä ja innosti kokeilemaan!

Ohjeessa oli pohja tehty valmiista pakaste ruis-perunataikinasta, mutta minä tein oman takuuvarman pohjataikinani!

POHJA

100 gr                              voita/margariinia
2 dl                                  vehnäjauhoja
½ dl                                 ruisjauhoja
½ tl                                  leivinjauhetta
1 tl                                   pizzamaustetta
½ dl                                 kylmää vettä

Nypi kylmä rasva ja jauhot, joihin leivinjauhe ja mauste on sekoitettu, keskenään ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina n. Ø30 senttisen voidellun piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosuikaleilla ja esipaista pohjaa 225° n.10 min.

TÄYTE

8 dl (yhteensä)                  raastettua porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ja  (laitoin vähän punaista
                                       paprikaakin)

1 kpl                                iso sipuli
öljyä
2 dl                                 ruokakermaa
1 tl                                  suolaa
2                                     isoa kananmunaa
½ tl                                 kuivattua rakuunaa ( tai 1 rkl tuoretta)
mustapippuria
100 gr                            raastettua savujuustoa

Kuullota kasvisraasteita ensin öljyssä ja lisää sitten tilkka vettä ja jatka hauduttamista hetki, niin että hiukan pehmenevät.
Sekoita kananmunat ja ruokakerma ja mausta seos.
Lisää esipaistetun pohjan päälle kerroksittain kasvisseosta ja raastettua savujuustoa, niin että päälimmäiseksi tulee juustokerros. Kaada päälle kerma-munaseos.
Kypsennä piirakkaa vielä n. 190°  35-40 min.
Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä piiras leivinpaperilla.

Tarjoa haaleana.



Tämän piirakan "se jokin" on tuo savujuusto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti