21.2.2014

Sitruunatorttu

Sitruunaiset leivonnaiset tuntuvat olevan lähes jokaisen leipojan suosikkeja! Niin minunkin!
Tämän ohjeen alkuperää en muista-jostakin olen sen paperilappuselle kirjoittanut! Olisko ollut jonkin mainoksen yhteydessä, mutta ainakin kymmenkunta vuotta tämä on minulla ollut

POHJA

100 gr                                            voita tai margariinia
1 dl                                                sokeria
1                                                    muna
3 dl                                                vehnäjauhoja
1 tl                                                 leivinjauhetta

TÄYTE

2,5 dl                                            ruokakermaa (käytän vispikermaa)
1½ dl                                            sokeria
3                                                   munaa
1 dl                                               sitruunamehua
2 tl                                                sitruunankuorta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vispaten. Lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Levitä taikina jauhotetuin käsin n.26-27cm Ø piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjataikinan päälle.
Paista 200° n.25 min. uunin alatasolla tai kunnes täyte on kunnolla hyytynyt.

Minulla sattui olemaan kaksi sitruunaa, joista olin jo osan kuoresta raastanut muuhun käyttöön, niin laitoin tähän molempien mehun. Koska sitä oli 1½ dl, lisäsin täytteeseen pari rkl vehnäjauhoa ja hiukan enemmän sokeria. Vehnäjauho kannattaa sekoittaa hienon sokerin kanssa kunnolla ennen nesteen ja kananmunien lisäämistä, niin se ei paakkuunnu.

Uunista otettuna.


Tortun pinta ei rusketu uunissa. Ennemmin reunat tummuvat liikaa, niin kuin minulle meinasi käydä!


Kevyesti vaniljalla maustettu kermavaahto täydentää hyvin raikkaan kirpeää sitruunan makua!.



1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta, on tosiaan helppo ja maukas.

    VastaaPoista