27.8.2013

Kesäkurpitsapaistos

Jossakin lehdessä näin ohjeen kesäkurpitsalasagnelle ja jotain sentyyppistä tämä minunkin tämänpäiväinen paistokseni on. Yhtä hyvin voisi nimittää kesäkurpitsamussakaksi. Valmistin paistokseni ilman mitään ohjetta aivan tyyliin, mitä raaka-aineita kotona on.

Viipaloi mielellään pienehköt, kiinteät kesäkurpitsat pituussuunnassa n.1-1½cm viipaleiksi. Lado ne leikkuulaudalle ja ripauta suolaa hiukan päälle. Näin saat liian nesteen pois. N.½ -1 tunnin päästä kuivaa ja pyyhi viipaleet talouspaperilla.

Valmista jauhelihakastike sillä aikaa kun kurpitsaviipaleet ovat "itkemässä".

JAUHELIHAKASTIKE

400 gr                                   vähärasvaista jauhelihaa (naudan jauheliha sopii parhaiten)
2 kpl                                     isoa sipulia
2                                           valkosipulinkynttä
2-3                                        keskikokoista porkkanaa
sweet chili saucea, ketsuppia/tomaattimurskaa, mustapippuria, suolaa, oreganoa, ripaus kanelia, hiukan sokeria mikäli et ole laittanut sweet chili saucea.
                                                                                                                                                      Jauheliha kannattaa maustaa kunnolla, koska kesäkurpitsat ovat mietomakuisia. Paista jauhelihaa ensin yksinään tilkassa öljyä ja lisää sen jälkeen pilkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanaviipaleet. Kuullota jonkin aikaa ja lisää kaikki em.mausteet ja keitä muutama minuutti. Kastike saa olla hyvin kiinteää, koska kesäkurpitsoista kuitenkin irtoaa "itkettämisen"jälkeenkin hiukan vettä.

Halutessasi voit valmistaa myös juustokastikkeen(bechamelkastikkeen), mutta laitoin pelkästään juustoraastetta sen tilalle.

Laitoin lasagnevuuan pohjalle aivan ohuen kerroksen tummaa soijarouhetta mahdollista liikaa kosteutta sitomaan.
Sitten vaan vuokaan alimmaksi kerros kesäkurpitsviipaleita ja niiden päälle jauhelihakastiketta ja hiukan juustoraastetta(Koskenlakija sulatejuustoviipaleita tai mozzarellaviipaleita).
Tuosta jauhelihakastike määrästä riitti kahteen väliin.

Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle juustoraastetta/juustoa/juustokastiketta.

Paista 200° n.45 min.

Paistos uunista otettuna


Juustoraastetta saa olla reilummin päällä, mutta käytin sen, mitä sattui olemaan. Rakenne ja maut olivat kuitenkin kohdillaan ja ihana tuoksu leijailee Pienenniemen tupaan saakka!




                                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti