Viipaloi mielellään pienehköt, kiinteät kesäkurpitsat pituussuunnassa n.1-1½cm viipaleiksi. Lado ne leikkuulaudalle ja ripauta suolaa hiukan päälle. Näin saat liian nesteen pois. N.½ -1 tunnin päästä kuivaa ja pyyhi viipaleet talouspaperilla.
Valmista jauhelihakastike sillä aikaa kun kurpitsaviipaleet ovat "itkemässä".
JAUHELIHAKASTIKE
400 gr vähärasvaista jauhelihaa (naudan jauheliha sopii parhaiten)
2 kpl isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2-3 keskikokoista porkkanaa
sweet chili saucea, ketsuppia/tomaattimurskaa, mustapippuria, suolaa, oreganoa, ripaus kanelia, hiukan sokeria mikäli et ole laittanut sweet chili saucea.
Jauheliha kannattaa maustaa kunnolla, koska kesäkurpitsat ovat mietomakuisia. Paista jauhelihaa ensin yksinään tilkassa öljyä ja lisää sen jälkeen pilkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanaviipaleet. Kuullota jonkin aikaa ja lisää kaikki em.mausteet ja keitä muutama minuutti. Kastike saa olla hyvin kiinteää, koska kesäkurpitsoista kuitenkin irtoaa "itkettämisen"jälkeenkin hiukan vettä.
Halutessasi voit valmistaa myös juustokastikkeen(bechamelkastikkeen), mutta laitoin pelkästään juustoraastetta sen tilalle.
Laitoin lasagnevuuan pohjalle aivan ohuen kerroksen tummaa soijarouhetta mahdollista liikaa kosteutta sitomaan.
Sitten vaan vuokaan alimmaksi kerros kesäkurpitsviipaleita ja niiden päälle jauhelihakastiketta ja hiukan juustoraastetta(Koskenlakija sulatejuustoviipaleita tai mozzarellaviipaleita).
Tuosta jauhelihakastike määrästä riitti kahteen väliin.
Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle juustoraastetta/juustoa/juustokastiketta.
Paista 200° n.45 min.
Paistos uunista otettuna |
Juustoraastetta saa olla reilummin päällä, mutta käytin sen, mitä sattui olemaan. Rakenne ja maut olivat kuitenkin kohdillaan ja ihana tuoksu leijailee Pienenniemen tupaan saakka!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti