12.8.2013

Synttärikakkua

Tänään tuli "puolipyöreitä"mittariin ja pitihän sitä kakkua tehdä, kun kotiväki ja yhdet naapurit ilmoittautuivat päiväkahville. Tekaisin myös lusikkaleipiä ja uunipellillisen perus kinkku-ananas-aurajuustopitsaa.
Pakasteesta otin vielä kaurahelmi-ja riisirieskaa vähän niinkuin pullan korvikkeeksi!

Kakun innoittajana oli tämän hetken marjat eli herukat.

Pohjan tein ihan vanhalla "lasillinen kaikkia aineita"periaatteella.

Käytin suurta juomalasia, johon rikoin 5 kpl kananmunia, sokeria sekaan sama määrä. Vispasin kuohkeaksi ja lisäsin vehnäjauhoja n.1½ kertaa muiden aineiden määrän sekä 1 tl leivinjauhetta.

Pohja paistumaan voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan 175° n.35 minuutiksi.

Täyte:
250 gr                   maustamatonta tuorejuustoa(Mascarpone paras, mutta muutkin käy)
2 dl                       vispikermaa
3 dl                       punaherukkahyytelöä(muukin marjahyytelö käy)
                             sokeria tarpeen mukaan, koska sitä tulee marjahyytelöstä
6 kpl                     liivatetta
                             tilkka kiehuvaa vettä

Lisäksi kerrosten väliin hyytelökerrosten päälle ohuelti vadelmamarmeladia/-hilloa/-hyytelöä. Punaherukka ja vadelma sopivat erittäin hyvin yhteen!

Vispaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja herukkahyytelö. Lisää sokeria, mikäli tarvitsee. Liota liivatteita ensin kylmässä vedessä jonkin aikaa ja liuota ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetki ennen kuin sekoitat liivateseoksen kerma-juusto-herukkahyytelöseokseen. Sekoita koko ajan kunnolla, ettei liivate paakkuunnu.

Laita täyteseos hyytymään jääkaappiin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyjä erittäin varoen vaikka vedellä, johon on lisätty hiukan sitruunamehua.
Hyytelöseos saa olla melko kiinteää ennen kuin alat levittää sitä kakun väleihin. Laitoin reilun kerroksen hyytelöä ja sen päälle ohuesti vadelmamarmeladia/hyytelöä(itse tehtyä). Täytä samoin myös toinen väli ja laita päällimmäinen levy sekä paina kevyesti kakkua ja levitä loppu täytteestä kakun päälle, ei reunoille.
Kakku saa hyytyä muutaman tunnin jääkaapissa tai vaikka seuraavaan päivään.

Päälys:
3 dl kermaa vispattuna ja hiukan sokerilla tai vaniljasokerilla maustettuna. Peitin reunat kermalla ja värjäsin loppu kermavaahdon karamellivärillä vihreäksi, koska tästä oli ajatuksena tehdä Marjamätäskakku.

Minä en koskaan väkerrä mitään superhienoja marsipaanikoristeita tai muitakaan suuritöisiä kakun päälyksiä ja niinpä nytkin vain kermatöppöjä kakun päälle mättäiksi ja niiden päälle marjat! Hiukan mantelilastuja reunoille! Ja siinä se!

Marjamätäs

Päivänsankari kattaa pöytää


Katettu pöytä odottaa tarjottavia.



Pitsaa, kakkua, lusikkaleipiä yms.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti