19.8.2013

Valkosipulikurkut

Veljen vaimo toi tänään minulle n.7 kg avomaan kurkkuja. He kasvattavat niitä joka kesä itse ja tänä kesänä tulikin erityisen hyvä sato.

Seuraava ohje on ollut meillä kauan. Taisin saada sen kauan sitten jostakin Rajamäen etikka mainoslehtisestä.

LIEMI

2 dl                             etikkaa
3 dl                             vettä
2 dl                             sokeria
1/4 dl                          suolaa

1 kg                            kurkkuja viipaloituna
2 rkl                            sinapinsiemeniä
2 rkl                            kokonaisia maustepippureita
                                   valkosipulia viipaleina
                                   tilliä
                                   tillin kukintoja ja varsia


Pese kurkut huolellisesti. Jotkut liottavatkin niitä jonkin aikaa kylmässä vedessä.
Viipaloi kurkkuja lasitölkkiin ja laita väleihin sinapinsiemeniä, maustepippureita, tillinkukintoja varren pätkiä sekä valkosipuliviipaleita. (Minä laitan myös muutaman mustaherukan lehden, joskus kokonaisia neilikoita ja muutaman kokonaisen valkopippurinkin.)

Tässä on kaikki ainekset tölkeissä lientä vailla.

Keitä liemi ja kaada se kuumana tölkkeihin kurkkuviipaleiden ja muiden ainesten päälle.



Liemi kaadettu päälle ja tölkit suljettu.

Tällä samalla ohjeella voit myös valmistaa kokonaisia kurkkuja. Silloin kannattaa valita melko pieniä, koska muuten niitä ei mahdu kovinkaan monta purkkiinsa ja lientäkin saa varata enemmän.
Ja jos et ole valkosipulin ystävä, sen voi toki jättää pois ja valmistaa tavallisia maustekurkkuja.


1 kommentti: