Seuraava ohje on ollut meillä kauan. Taisin saada sen kauan sitten jostakin Rajamäen etikka mainoslehtisestä.
LIEMI
2 dl etikkaa
3 dl vettä
2 dl sokeria
1/4 dl suolaa
1 kg kurkkuja viipaloituna
2 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl kokonaisia maustepippureita
valkosipulia viipaleina
tilliä
tillin kukintoja ja varsia
Pese kurkut huolellisesti. Jotkut liottavatkin niitä jonkin aikaa kylmässä vedessä.
Viipaloi kurkkuja lasitölkkiin ja laita väleihin sinapinsiemeniä, maustepippureita, tillinkukintoja varren pätkiä sekä valkosipuliviipaleita. (Minä laitan myös muutaman mustaherukan lehden, joskus kokonaisia neilikoita ja muutaman kokonaisen valkopippurinkin.)
Tässä on kaikki ainekset tölkeissä lientä vailla. |
Keitä liemi ja kaada se kuumana tölkkeihin kurkkuviipaleiden ja muiden ainesten päälle.
Liemi kaadettu päälle ja tölkit suljettu. |
Tällä samalla ohjeella voit myös valmistaa kokonaisia kurkkuja. Silloin kannattaa valita melko pieniä, koska muuten niitä ei mahdu kovinkaan monta purkkiinsa ja lientäkin saa varata enemmän.
Ja jos et ole valkosipulin ystävä, sen voi toki jättää pois ja valmistaa tavallisia maustekurkkuja.
Kiitos, täytyypä kokeilla, 👍🌸
VastaaPoista