18.8.2013

Pienenniemen Pikkelsi

Selailin erilaisia etikkasäilykereseptejä? Mutta oliskos minulla aineksia kokeilla jotakin? Kurkkuja ei itselläni ollut kasvamassa, mutta kesäkurpitsaa ja sipulia löytyi omasta takaa. Lisäksi jääkaapissa oli pari punaista ja yksi keltainen paprika-sopivat pikkelsikokeilun ainekset..

Mittailin vähän raaka-aineita niin, että kesäkurpitsaa tulis eniten, seuraavaksi paprikaa ja sipulia ehkä hiukan vähemmän.

Mitään varsinaista reseptiä minulla ei ollut, mutta jostakin ohjeesta katsoin sen verran, että mikä olisi sopiva määrä lientä tuolle kasvismäärälle. Siitä se sitten lähti liikkeelle!

Kaikki ainekset ovat noin-mittoja.

700 gr                           kesäkurpitsaraastetta (kuorineen raastettu pienehköjä, kiinteitä kesäkurpitsoita)
400 gr                           paprikoita, erivärisiä  (terävällä veitsellä pieneksi kuutioituna)
300 gr                           sipulia (myös kuutioituna veitsellä)
1 dl                               tilliä hienonnettuna

LIEMI

2 dl                               vettä
3½ dl                            etikkaa
3½ dl                            hillosokeria
2½ rkl                           suolaa
3 tl                                sinapinsiemeniä
6-7 kpl                          kokonaisia neilikoita

Kuutioi paprikat ja sipulit. Laita kattilaan liemen vesi(2 dl), sekä suola, neilikat ja sinapinsiemenet ja keitä paprika-sipulisilppua muutama minuutti tässä liemessä.
Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä vielä n.5 min.
Raasta kesäkurpitsat (karkeaksi) ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, saa pulpahtaa muutaman kerran. Lisää etikka ja tillisilppu ja kuumenna lähes kiehumapisteeseen.

Laita pikkelsi mieleisiisi, kiehuvalla vedellä tai Atamonliuoksella huuhdeltuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.
Käyttämällä hillosokeria, saat kiinteämmän pikkelsin kuin tavallisella sokerilla, joka toki sekin käy.

Tämä määrä tuli em.aineksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti