Mittailin vähän raaka-aineita niin, että kesäkurpitsaa tulis eniten, seuraavaksi paprikaa ja sipulia ehkä hiukan vähemmän.
Mitään varsinaista reseptiä minulla ei ollut, mutta jostakin ohjeesta katsoin sen verran, että mikä olisi sopiva määrä lientä tuolle kasvismäärälle. Siitä se sitten lähti liikkeelle!
Kaikki ainekset ovat noin-mittoja.
700 gr kesäkurpitsaraastetta (kuorineen raastettu pienehköjä, kiinteitä kesäkurpitsoita)
400 gr paprikoita, erivärisiä (terävällä veitsellä pieneksi kuutioituna)
300 gr sipulia (myös kuutioituna veitsellä)
1 dl tilliä hienonnettuna
LIEMI
2 dl vettä
3½ dl etikkaa
3½ dl hillosokeria
2½ rkl suolaa
3 tl sinapinsiemeniä
6-7 kpl kokonaisia neilikoita
Kuutioi paprikat ja sipulit. Laita kattilaan liemen vesi(2 dl), sekä suola, neilikat ja sinapinsiemenet ja keitä paprika-sipulisilppua muutama minuutti tässä liemessä.
Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä vielä n.5 min.
Raasta kesäkurpitsat (karkeaksi) ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, saa pulpahtaa muutaman kerran. Lisää etikka ja tillisilppu ja kuumenna lähes kiehumapisteeseen.
Laita pikkelsi mieleisiisi, kiehuvalla vedellä tai Atamonliuoksella huuhdeltuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.
Käyttämällä hillosokeria, saat kiinteämmän pikkelsin kuin tavallisella sokerilla, joka toki sekin käy.
Tämä määrä tuli em.aineksista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti