14.8.2013

Pienenniemen Sieni-Lohi-Kesäkurpitsapiiras

Heräsin aamulla jo klo viisi, kun lähdettiin naapureiden kanssa nostamaan eilen illalla lasketut muikkuverkot! Saalis oli hyvä yhdelle ihmiselle-61 oikein isokokoista muikkua. Oli hyvä, että tuli lähdetyksi ajoissa, koska heti järveltä tultua alkoi sataa ja sitä näyttää jatkuvan koko päivän.

Tällainen päivä saa minut aina testailemaan jotakin uutta leipomusta! Siis tutkimaan kaappien ja jääkaapin sisältöä ja miettimään, mitä "löydöksistä" voisi kehitellä!

Kaapissa oli purkillinen säilykelohta omassa liemessään ja jääkaapissa eilen poimittua mustatorvisieni-kantarelliseosta nesteytettynä, sekä kesäkurpitsaa. Johan noista yhden piirakan/paistoksen saa aikaan!!

POHJA

100 gr                                 voita/margariinia
2 dl                                     vehnäjauhoja
½ dl                                    ruisjauhoja
½ tl                                     leivinjauhetta
½ dl                                    kylmää vettä

Nypi jääkaappikylmä rasva kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Voitele Ø30 cm piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosuikaleilla ja esipaista pohjaa 225° n.10 min.

TÄYTE

n.1½ dl                              nesteytettyjä mustatorvisieniä ja kantarelleja pilkottuina
1                                        iso sipuli pieneksi pilkottuna
n.1/3 palaa                         Aurajuustoa
                                          mustapippuria, valkopippuria
2-3 dl                                kesäkurpitskuutioita
                                         hiukan hunajaa, sitruunapippuria, suolaa tarpeen mukaan
1prk                                  säilykelohta omassa liemessään(liemi valutetaan pois)

Nesteytä pilkotut sienet, lisää tilkka öljyä ja pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon Aurajuusto ja anna sulaa. Mausta pippureilla ja tarpeen mukaan suolalla.
Kuutioi kesäkurpitsa ja ripauta päälle sitruunapippuria ja tilkka hunajaa.

Laita esipaistetun piiraspohjan päälle ensin sieni-sipuli-Aurajuustoseos.

Sieni-sipuli-Aurajuusto  lisätty

Murentele seuraavaksi valutettu säilykelohi.

Lohikerros
Lisää kesäkurpitsakuutiot.

Maustetut kesäkurpitsakuutiot



PÄÄLLE

1 tlk                                    kermaviiliä
2                                         kananmunaa
2-3 dl                                 juustoraastetta (emmental)
mustapippuria, suolaa(tarvittaessa), tillisilppua, ruohosipulisilppua(maustevihannessilppua reilusti)

Sekoita päälyksen aineet ja levittele lusikalla piirakan päälle niin saat sen tasaisemmin joka paikkaan.

Piirakka valmis uuniin laitettavaksi

Paista piirasta uunin alatasolla 200°  25 min. tai kunnes päälys on saanut hiukan väriä!

Valmista tuli!

Piirakassa mietomakuiset kesäkurpitsa ja lohi tasoittavat mustatorvisienen ja Aurajuuston voimakkaampia makuja. Kesäkurpitsa myös mehevöittää täytettä. Kesäkurpitsakuutioita olisi voinut laittaa vaikka vähän enemmänkin, mitä kuvassa näkyy!

Tällä pohjataikinalla ja päälyksellä(kermaviili-munaseos), voi valmistaa piirakan lähes mistä vaan-vain mielikuvitus on rajana!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti