Tällainen päivä saa minut aina testailemaan jotakin uutta leipomusta! Siis tutkimaan kaappien ja jääkaapin sisältöä ja miettimään, mitä "löydöksistä" voisi kehitellä!
Kaapissa oli purkillinen säilykelohta omassa liemessään ja jääkaapissa eilen poimittua mustatorvisieni-kantarelliseosta nesteytettynä, sekä kesäkurpitsaa. Johan noista yhden piirakan/paistoksen saa aikaan!!
POHJA
100 gr voita/margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä
Nypi jääkaappikylmä rasva kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Voitele Ø30 cm piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosuikaleilla ja esipaista pohjaa 225° n.10 min.
TÄYTE
n.1½ dl nesteytettyjä mustatorvisieniä ja kantarelleja pilkottuina
1 iso sipuli pieneksi pilkottuna
n.1/3 palaa Aurajuustoa
mustapippuria, valkopippuria
2-3 dl kesäkurpitskuutioita
hiukan hunajaa, sitruunapippuria, suolaa tarpeen mukaan
1prk säilykelohta omassa liemessään(liemi valutetaan pois)
Nesteytä pilkotut sienet, lisää tilkka öljyä ja pilkottu sipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon Aurajuusto ja anna sulaa. Mausta pippureilla ja tarpeen mukaan suolalla.
Kuutioi kesäkurpitsa ja ripauta päälle sitruunapippuria ja tilkka hunajaa.
Laita esipaistetun piiraspohjan päälle ensin sieni-sipuli-Aurajuustoseos.
Sieni-sipuli-Aurajuusto lisätty |
Murentele seuraavaksi valutettu säilykelohi.
Lohikerros |
Maustetut kesäkurpitsakuutiot |
PÄÄLLE
1 tlk kermaviiliä
2 kananmunaa
2-3 dl juustoraastetta (emmental)
mustapippuria, suolaa(tarvittaessa), tillisilppua, ruohosipulisilppua(maustevihannessilppua reilusti)
Sekoita päälyksen aineet ja levittele lusikalla piirakan päälle niin saat sen tasaisemmin joka paikkaan.
Piirakka valmis uuniin laitettavaksi |
Paista piirasta uunin alatasolla 200° 25 min. tai kunnes päälys on saanut hiukan väriä!
Valmista tuli! |
Piirakassa mietomakuiset kesäkurpitsa ja lohi tasoittavat mustatorvisienen ja Aurajuuston voimakkaampia makuja. Kesäkurpitsa myös mehevöittää täytettä. Kesäkurpitsakuutioita olisi voinut laittaa vaikka vähän enemmänkin, mitä kuvassa näkyy!
Tällä pohjataikinalla ja päälyksellä(kermaviili-munaseos), voi valmistaa piirakan lähes mistä vaan-vain mielikuvitus on rajana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti