1 kg jauhoisia perunoita
0,5 dl vehnäjauhoja
50 gr voita sulatettuna
4-5 dl täysmaitoa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,5 tl muskottipähkinää
Keitä perunat kuorineen, kuori lämpiminä ja soseuta.Kun on jäähtynyt kädenlämpöiseksi lisää vehnäjauhot ja laita astia peitettynä lämpimään paikkaan imeltymään n.5 tunniksi. Laitoin takkauunini päälle ja jätin koko yöksi siihen.
Imeltymisen aikana voi sekoittaa jonkin kerran. Kun seos imeltyy sen väri muuttuu ruskeahkoksi ja se löystyy.
Aamulla lisäsin kaikki muut aineet-siirapinkin, vaikka sanottiin, että jos ei ole muuten imeltynyt, niin lisätään siirappi siinä tapauksessa.
Seos kaadetaan voideltuihin uunivuokiin, joihin kannattaa jättää kuohumisvara. (Minun laatikkoni ei juuri kuohunut?)
Paista 150 asteessa 2-3 tuntia. Paistoin n.2,5 tuntia ja tulos kauniin ruskea!
Valmiit laatikot |
ROSOLLI
etikkapunajuurta kuutioina
keitettyä porkkanaa kuutioina
suola/maustekurkkua kuutioina
omenaa/keitettyä perunaa kuutioina (en laita koskaan perunaa)
sipulihakkelusta
kastike: sekoitan kermaviiliin(tai kermaan)etikkaa, sokeria ja sinappia ja tilkan punajuuren lientä väriksi ja tarjoan sen erillisenä
Rosolli ilman kastiketta |
ITALIANSALAATTI
Keitettyä tummaa spagettia lyhyinä pätkinä
Säilöttyjä herneitä
Omenakuutioita
Maustekurkkukuutioita
Vähän keitettyä porkkanaa kuutioina
Kinkkusuikaleita/kuutioita
kastike:
kermaa,etikkaa, sokeria, sinappia,ripaus pippuria myllystä
Kastike saa olla todella vahvan kirpeän-.makeaa, koska mm.spagetti "vetäisee"makua itseensä ja kastike kannattaa sekoittaa heti salaatin joukkoon, että maut ehtivät tasaantua.
Italiansalaatti+kastike |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti