13.12.2012

Pullat

Tänään oli vuorossa aivan tavallisten pullien leipominen.
Pullataikina jollakin, vaikka pussin kupeessa olevalla ohjeella, mutta kardemummaa oikein reilusti.

Kohonneet pullat voitelen ensin ja sitten jokaisen päälle reilu voinokare, jotka painellaan kunnolla syvään pullien keskelle. Voin päälle laitan vaniljasokeria tavallisen sokerin sijaan ja reunoille vielä raesokeria.

Toiseen versioon tulee voin päälle kanelia ja sen päälle viimeksi hienoa sokeria.

Tarkoitus olis, että kun pullat kohoavat uunissa niin voi sulaa ja ja valuu mausteiden ja sokerin kanssa pullan päälle.
Jossakin oli ohje,että painettiin voihin palasokeri. En ole vielä kokeillut. Tomusokeriakin aion kokeilla.

Näitä voi sitten versioida ihan makumieltymystensä mukaan. Esim. olen painanut mukilla kunnon syvennyksen, johon valijakreemiä(jauheesta valmistettu, paistonkestävä)ja päälle mustikoita(mitä marjoja on)ja sen päälle hieman sokeria. Jos marjat ovat kovin mehukkaita voi ripauttaa vähän perunajauhoa tai sokerin tilalle hillosokeria.

Vaniljasilmäpullat

Mustikka-vaniljakreemipullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti