Uudeksi vuodeksi valmistin Iloleipurin ohjeella Limejuusto-hyytelökakun. Vaikutti aluksi monimutkaiselta valmistettavalta, mutta loppujen lopuksi ei niin työläs ollutkaan!
Pohja:
2 dl Digestive- tai kaurakeksimurua (laitoin lähes 3 dl)
50 g sulatettua voita (laitoin n.75 g)
Täyte:
5 liivatetta
1/2 dl limemehua
400 g tuorejuustoa ( 200 g maustamatonta ja 200 g appelsiinituorejuustoa)
5 dl kermaa
2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunanvalkuaista
Kiille:
2½ liivatetta
1½dl limemehua
3 limen raastettu kuori
1-2rkl sokeria
6 tippaa vihreää karamelliväriä
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin.
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Levitä seos liikoja painelematta vuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuustot sekaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kiehauta limemehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-juustoseokseen.Sekoita hyvin, ettei jää kokkareiseksi.
Nostele valkuaisvaahto varovasti käännellen joukkoon.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Valmista kiille. Kiehauta tilkka limemehua ja sokeri ja liuota liotetut, hyvin puristellut liivatteet siihen.
Lisää loppu limemehu, limen raastetut kuoret ja karamelliväri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hiukan.
Levitä varovasti kakun päälle. Anna hyytyä viileässä.
Koristele haluamallasi tavalla, vaikkapa sitruunamelissalla ja limeviipaleilla. (Koristelin saatavillaolleilla valkosuklaarouheella ja kultarakeilla!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti