Tänään "Pienenniemen leipomossa" valmistui Tiikerikakku joululahjaksi naapureille,kalastuskavereilleni.
Ohje on äitini vanhasta Keittotaidosta joskus kirjoitettu ylös. Kirjasta ovat jo kannet kadonneet ja muutenkin aivan irtolehtipainos, mutta kyllä sitä vielä käytetään!
350 gr sokeria
4 kpl kananmunia
250 gr voita
350 gr vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
2 rkl tummaa kaakaota
Vatkaa munat ja sokeri, mutta jätän aina n.100 gr sokeria vatkattavaksi erikseen voin kanssa.
Kun molemmat on vatkattu erikseen kuohkeiksi ne yhdistetään ja maito sekaan. Seuraavaksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Ota n.kolmasosa-puolet taikinasta erilleen ja sekoita siihen kaakao(itse laitan enemmän kaakaota kuin ohjeessa sanotaan ja lorautan pari rlk kermaa tähän seokseen).
Voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuuan pohjalle ensin kerros vaaleaa taikinaa,sitten kaikki tumma taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Pyöräytän varovasti haarukalla taikinoita sekaisin koskematta vuuan reunoja tai pohjaa. Näin saa paloihin kauniit kuviot.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.tunti.
Kakusta tulee todella iso. Tai tästä saa myös kaksi pikkukakkua!
Kovasti Sinulla on jo Joulutunnelmaa
VastaaPoista